Sjekk Elis formkick, og se hvordan du kan løfte hjemmetreningen til nye høyder.

Et realt LØFT

Ukens stikkord: Kvalitetssikring

19. november 2010 av I FORM

19. november 2010


Da jeg jobbet i ukebladet KK for en del år siden, fikk vi presentert en ny metode for å løse konflikter i arbeidsmiljøet og jobbe mer effektivt (les: lettere skjære gjennom når det er uenigheter om hvordan ting skal gjøres). LØFT-metoden, som psykolog Gro Langslet (som for øvrig er en ivrig jogger) har gått i bresjen for i Norge, går kort fortalt ut på å gi oppmerksomhet til det som er bra, og egentlig glemme (iallfall ikke prate om) det som er "dårlig" eller ikke fungerer. Tanken er at det blir mer av det man snakker om, og mindre av det man fokuserer mindre på. Det er bedre å tenke på hvordan ting skal gjøres, enn på hvordan det ikke skal gjøres. For meg som mellomleder var det som å se lyset.

I høst har jeg spesielt merket meg at ordet kvalitet går igjen i mye av det I FORMs trenere skriver om. Vi skal trene styrke med god KVALITET, og slutte hvis den samme kvaliteten blir dårlig. Det er bedre å gjøre få GODE løft og hevinger og bøyninger enn mange dårlige. Bedre å løpe litt kortere med høye knær og god holdning, enn langt med omvendte kroppsposisjoner. Ringer det noen bjeller?

Vel, det har sagt pling hos meg. Jeg, som er selverklært komfortjogger, har sluttet å fokusere på å løpe så langt som mulig. I stedet skal jeg løpe så BRA som mulig. Det vil i praksis si at jeg løper fortere og kortere, og at det er helt greit (selv om jeg fortsatt sliter med den biten). Jeg legger til og med inn et par naturlige intervaller når jeg føler meg skikkelig ovenpå. Gir generelt litt mer gass, og tenker at om jeg ikke holder helt inn, er det helt greit. Kvaliteten er det nemlig ingenting å si på.

Kanskje du er interessert i...