Salatbuffé finnes i mange kantiner, forhåpentligvis vel assortert med blant annet grove grønnsaker.

Grønt er skjønt

6. mars 2010 av I FORM

5. mars 2010


Jeg har jo valgt den lange veien i dette vekttapsprosjektet. Det er fordi jeg etter år med jojoslanking har innsett at det eneste holdbare alternativet er å skynde seg langsomt. Det krever tålmodighet, og det er ikke så lett hele tiden, men det går.

For et par dager siden skrev jeg at aldri hopper over frokosten lenger. Det var vel snarere en regel enn et unntak at jeg hoppet over frokosten. Det har vært på samme måte med grønnsaker. Før kunne man se et ensomt salatblad og noen agurkskiver på tallerkenen min, gjerne dynget ned med dressing. Nå spiser jeg en real porsjon med grønnsaker stort sett hver dag. Jeg spiser betydelig flere rotfrukter enn før, takket være Ida og dette tipset.

IDA KOMMENTERAR

Vi har vist vært inne på dette før; den klassiske salaten med tomat, agurk og issalat består stort sett bare av vann og ingen kostfiber som metter. Jo fastere konsistensen er på maten, jo mer du må tygge, jo mer metter den. Det gjelder også for grønnsaker. Finn den gode balansen mellom å spise mindre og samtidig optimere energitettheten i måltidet. Da koster maten mindre i det samlede kalorieregnskapet, og vekttapet kommer litt lettere.

Kanskje du er interessert i...