Blogger om halvmaraton

Halvmaratonblogg på iform.nu

Eli Stangvik, redaktør for bladet I FORM, blogger om forbredelser til halvmaraton. Eli følger Halvmaratonskolen og skriver om det på iform.nu.

26. juni 2015 av I FORM

Til halvmaratonbloggen


Mer om Eli
Jeg skal delta i Oslo Maraton/halvmaraton 26. september!

Har alltid vært aktiv og holdt meg i relativt god form ved hjelp av jogging. De siste ni årene har jeg syklet til jobben halve året, totalt 10 mil i uka. Var innom sirkeltrening i cirka to år, og syntes det var FRYKTELIG morsomt (les: hardt) og effektivt.

Hittil har jeg vært mer opptatt av fuglesang enn av intervaller når jeg har trent, og innser at jeg må ut av komfortsonen for å få framgang. Løp halvmaraton for første gang i fjor, på 2:11:54. Før det hadde jeg aldri løpt lengre enn 12 km. Ifølge personlig trener Marianne Skari har jeg gode sjanser til å få ned tiden betydelig HVIS jeg begynner med intervaller.

Det er her I FORMs Halvamaratonskole og løpecoach Martin Kreutzer kommer inn. Han må ha tenkt på meg da han beskrev Type 2 (se nr. 3): "Du er vant til å løpe noen ganger i uken ….. og holder omtrent samme tempo hver gang." Programmet som skal hjelpe meg med å få opp dampen "og gjøre meg til en skikkelig løper" innebærer at jeg skal trene tre ganger i uken. Utfordringen er å heller løpe fortere enn lengre. MÅL: 21,1 km på maks to timer. Følg med!

Kanskje du er interessert i...