Jeg jaget nedover veien som en skremt høne, oppildnet av tanken på å skrive denne bloggen.

Hei hå hvor det går!

26. juni 2015 av I FORM

Uke 4 (forrige uke) i treningsprogrammet


De tre ukentlige øktene for type 2 (= meg) skal være som følger: 1) 15 minutter tempoløping (så fort jeg kan, stønn), 2) 7 x 400 meter HL (så fort jeg kan, den også …), 2 minutter LL (lov å løpe lett, hurra!) mellom hver og 3) 40 minutter løping (i et jevnt tempo som føles behagelig). Gjett hvilken som er min favoritt.

Punkt 2: Glem det, jeg er bare ikke der ennå. Punkt 3: Piece of cake – selv om jeg innvilget meg selv 20 minutter ekstra, for å komme helt fram til kontordøren (=nødstilfelle?). Ja da, jeg vet at det ikke er helt bra, ettersom lengre distanser får tempoet til å dale. Og det må ikke skje hvis man skal løpe halvmaraton på under to timer. Teori: Hvis jeg skriver det mange nok ganger, begynner jeg på et tidspunkt å tro på det.

Tilbake til punkt 1: Overraskelse! Denne uken har jeg slått til med en tempoøkt, slik I FORMs løpeguru Martin Kreutzer anbefaler. Hvordan jeg greide det? Historien er som følger: Tirsdag kveld befant mannen min seg der menn jevnlig bør befinne seg, på Maxbo, sånn cirka tre–fire kilometer unna. Han var ventet hjem om cirka 25 minutter, da jeg øynet min store mulighet til å gjennomføre en forhatt og fryktet tempoøkt. Jeg hev meg rundt og dro på ett lag treningstøy – jeg skulle tross alt løpe FORT – og stupte ut døra. Jeg jaget nedover veien som en skremt høne, oppildnet av tanken på å skrive denne bloggen. Og har funnet ut følgende: Det er veldig mye lettere å løpe fort når man vet at man ikke trenger å orke å løpe hjem igjen.

Kanskje du er interessert i...