Jeg skotter opp på klokka, men har viserne gått i stå? I hvert fall når bena surner!

Jeg har skjerpet meg nå

26. november 2010 av I FORM

30. november 2010


Ok, nå er det slutt på unnskyldninger, og jeg er tilbake på treningssenteret.

Er det andre enn jeg som driver med intervalltrening? Jeg liker det (ser du det Eli?); det er virkelig effektivt, kondisjonen blir merkbart bedre. Når man som jeg har vært borte fra det en periode, er det imidlertid ikke like morsomt med det samme. For å være helt ærlig, synes jeg det er temmelig trasig akkurat nå. Sekundene tikker langsomt avgårde i de intensive øktene. Det er nesten som tiden står stille, og da blir det jo bare enda tøffere!

Jeg kjemper virkelig mot mine egne tanker. La oss si at jeg skal springe intensivt i to minutter. I stedet for å tenke som jeg ofte gjør "åh, har jeg virkelig bare sprunget i 30 sekunder? Da er det 90 sekunder igjen, det orker jeg aldri", prøver jeg å tenke "tjohei, nå har jeg gjort unna 30 sekunder, bare 2 ganger 30 til, det er piece of cake!". Det er ikke så enkelt, men litt lettere for hver gang.

Noen tips til hvordan jeg flytter fokus og distraherer meg selv?

TRENINGS- OG KOSTHOLDSEKSPERT IDA KOMMENTERER

Vi har vært inne på dette tidligere. Du kan droppe intervaller i en periode til formen blir bedre. Det finnes jo massevis av andre effektive og motiverende treningsformer, for eksempel gruppetrening. Bare det å ha andre ved siden av seg som også puster og stønner, fengende musikk, løfter energinivået med det samme. Treneren kommer med oppmuntrende heiarop, og det er gull verdt når du ikke bobler over av treningsoverskudd selv. Prøv litt forskjellig. Zumba (det kommer en stor artikkel om denne treningsformen i I FORM) nummer 18, er kjempebra trening som får fram både smil og latter.

Hva er deres favorittaktiviteter på treningssenteret?

Kanskje du er interessert i...