Det går inte att sluta ta!

Allt eller inget

1. desember 2010

1 december 2010


Ok jul igen och överallt dräller det av julgodis och onyttigheter… En kollega var gullig och tog med sig en ask med ischoklad som alla fick plocka fritt av.

Mitt problem är bara att om jag tar en bit kan jag inte sluta. Att ta noll bitar kan jag, men det är just en som inte funkar. Det blir aldrig en, det blir tio (minst).

Förra året var mycket lättare, då var jag i full gang med min viktminskning och tillät mig själv bara godis vid speciella tillfällen. Nu vill jag gärna kunna njuta en godisbit när tillfälle bjuds, men det verkar ju helt omöjligt.

Enligt vår julberäknare skulle jag behöva promenera 91 minuter för att förbränna alla kalorier jag fick i mig med ischokladen i går…

HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Så här i juletider lurar det frestelser överallt. Förutom alla julbord så är det julgodis, glögg och pepparkakor överallt.

Testa den här beräknaren för att lära dig komma runt julens största kalorifällor.

Julen bjuder dock också på många goda och sunda ting. Exempelvis är rödkål fullt av bra antioxidanter, B- och V-vitaminer. Egentligen är det synd och skam att vi i stort sett bara äter det under julen.

Kanskje du er interessert i...