Instruktør i Bikram Yoga og underviser omkring 300 elever i uken.

Møt yoga instruktøren

Yoga instruktør Erik Persson er gjesteblogger.

24. september 2014 av I FORM

Til forskjell fra mange andre toppidrettsutøver har Erik Persson ingen bakgrunn i idrett. Som barn spilte han fotball, og i tenårene var han opptatt av kampsporten kuksool hapkido før turnélivet med bandet Suma tok over de neste ti årene. Da han begynte på yoga, var det nettopp for å få mer energi til livet som musiker, ikke for å gi seg i kast med en ny karriere.

- Den første gangen jeg prøvde det, tenkte jeg at det var det mest utfordrende jeg noensinne hadde gjort, og jeg var nødt til å sette meg ned flere ganger. Med det samme timen var slutt opplevde jeg en enorm eufori og visste at jeg var nødt til å komme tilbake neste dag. Etter den timen føltes det som noe jeg var nødt til å bruke resten av livet på.

[bodylink]

Og utviklingen tok fart. Erik Persson tilbrakte mer og mer tid på yogastudiet, og i 2009 utdannet han seg til instruktør ved Bikram Yoga College of India og underviste deretter verden rundt, blant annet i Bikram Yoga Headquarters i Los Angeles, USA.

Konkurrerer i yoga
Erik Persson er svensk mester i yoga, og i juni 2014 kom han på tredjepladsen ved VM i yoga. Her ses han i gang med å utføre Dandayamana - Dhanurasana, stående bue, ved VM i London 2014. (Bild: Christian Scaraglino)


I løpet av høsten 2014 vil du møte ham som gjesteekspert på Malins blogg.

Kanskje du er interessert i...