Løpecoach Martin Kreutzer har lovet å lede oss alle til halvmaratonlykken.

Stille i stormen

26. juni 2015 av I FORM

5. februar 2010


Beklager, men dette blir nok ingen gla´blogg. Jeg er mer stresset enn jeg har vært i hele mitt løperliv etter å ha TENKT på halvmaraton siden jeg sa ja til å la I FORMs lesere få ta del i formutviklingen min. I mine verste stunder har jeg vurdert å melde meg inn på helsestudio for å løpe intervaller på tredemølle. Men jeg gir ikke opp fuglesangen på toppformens alter. Jeg satser på at jeg skal kunne både høre, se og nyte naturen (litt) selv om jeg skrur opp tempoet noern hakk. Det må jeg hvis jeg skal komme i mål på under to timer i september.

Jeg har valgt det selv. VIL løpe lenger og fortere. Utnytte fordelen det gir å ha noen år på baken. Det er ikke så verst å være utholdende når man ikke er så kjapp lenger. Jeg vet fra før hvilken euforisk følelse det gir å bare fullføre 21,1 km. For å øke spurtlysten prøver jeg å visualisere hvordan det vil være å slå i bordet med 1:59:59, men lykkes dårlig. Det er for vinterlig ute.

Løpecoach Martin Kreutzer har lovet å lede oss alle til halvmaratonlykken, og min vei er strødd med intervaller. Jeg har smugtittet på programmet for uke 1-3. Det virker overkommelig. Jeg har sondert terrenget der jeg bor, og funnet et friområde som egner seg for tempotrening med stoppeklokke, med bakker som jeg kan jage opp og ned. Bare det slutter å snø så fælt. I mellomtiden går jeg til og fra t-banen i et forrykende tempo, og trår til med temposekvenser på spinningsykkelen når jeg ikke får gått på ski. Prøver å finne flyten der også. Slik holder jeg meg i ånde mens jeg venter på at eventyret skal begynne.

Kanskje du er interessert i...