Jeg er avhengig av treningen nå. For å gjøre det enda kulere har jeg kjøpt en vannflaske med navnet mitt på.

Treningen går på skinner!

25. februar 2010 av I FORM

25. februar 2010


Noe har skjedd – jeg har blitt avhengig av trening. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kjøpt medlemskap på treningssenter, trent beinhardt noen ganger og siden blitt lei og ikke kommet tilbake.

Nå, etter at Ida har hjulpet meg å sette opp treningsprogram, er det andre boller. Selv om jeg føler at "usjameg, jeg gidder ikke å trene i dag", kommer jeg på mystisk vis av gårde på trening likevel. Når jeg først er der, er det jo slett ikke så ille likevel. Tvert i mot; når jeg dunker i vei på tredemølla, blir jeg piggere. I denne artikkelen står det at treningen går av seg selv etter ei stund, og sånn er det virkelig!

IDA KOMMENTAR

Å bli avhengig av trening er vanlig, og i de aller fleste tilfeller er det noe positivt. Velvære og den skjønne følelsen man får etter ei treningsøkt, skyldes blant annet at hard trening øker frigjørelsen av endorfiner og andre "lykkehormoner" i kroppen. Les for eksempel denne artikkelen om treningsavhengighet.


Dessverre finnes det også en liten gruppe der treningsavhengigheten utvikler seg til treningsnarkomani, altså en forstyrrelse, og det er virkelig problematisk og usunt. Heldigvis er det få mennesker som rammes av denne alvorlige tilstanden, som krever profesjonell hjelp.

Kanskje du er interessert i...