Bli en sund kaffedrickare

Kaffe kan drickas på två olika sätt. Det osunda sättet då du dricker för stora mängder och det sunda då du njuter av både smaken och de uppiggande egenskaperna.

Kaffe på det nyttiga sättet innebär att du begränsar mängden men i gengäld lägger stor vikt vid kvaliteten så att varje kopp du dricker blir en aromatisk upplevelse.

Tänk på det här

1. Köp ett kvalitetskaffe och förvara det i en lufttät behållare, om du inte dricker upp det 8-10 dagar efter att du öppnat förpackningen. Förvara helst kaffe i kylskåpet.

2. Det bästa kaffet gör du i en kaffebryggare eller i en pressbryggare. Använd kallt vatten till bryggningen. Kom ihåg att vattnet inte får vara varmare än 95 grader när det hälls över de malda bönorna. Kokkaffe är ohälsosamt eftersom ämnena kahweol och kafestol inte filtreras bort.

3. Drick kaffet när det är färskt och nybryggt, gärna inom 20 minuter efter att det är bryggt, därefter mister det en del av sin arom. Om du brygger kaffe i en bryggare ska det antingen drickas direkt eller hällas på en termoskanna.

4. Använder du mjölk i kaffet blir smakupplevelsen bäst om du värmer mjölken så att den får samma temperatur som kaffet, annars stjäl mjölken aromen i kaffet när den hälls i.

Nå er det blitt lettere å leve sunt!

I FORMs viktigste oppgave er å gjøre det overkommelig å leve sunt. Derfor har vi lagd et nytt onlineunivers, der du får kunnskap og verktøy som motiverer deg til å leve sunt året rundt. Som abonnent får du tilgang til båden nettsiden og appen.
Les mer om nye I FORM

  • Videotreninger mellom 10 og 30 min.
  • Tilgang til 1000+ sunne oppskrifter
  • Mail med ny sunn ukesmeny hver uke
  • Lagre favoritt-innhold – og finn det lett igjen

Akkurat nå: Prøv 30 dager gratis


Newsletter background